Ryllik
Achillea millefolium
Fersk krydderurt nesten hele året
Vår - Høst
Høyde: 2-50 cm
Blad kan være både bitter og pepperaktige. De kan også føles litt som lakris. Ryllik har mye aromatiske oljer og brukes ofte som krydderurt. Nye skudd kan brukes som de er, spede og små. Den mest aktuelle bruken er som krydder. Hakket fint eller kjørt i blender sammen med olje. Større blader kan også dampes sammen med andre bladgrønnsaker.
Blomst kan brukes som de er. De kan være litt dominerende, så smak før bruk.
Ryllik kan forveksles med nyseryllik (Achillea ptarmica), men skilles ved de langt færre og større blomsterkronene hos sistnevnte. Brukt i urtemedisin
Blad
Mørk grønne, lange, fjæraktige blader. Danner en rosett på bakken om våren. Blomsterstilken får også blader, her festet med litt avstand mellom seg.
Blomst
Mange små blomster er samlet i en halv-kurv.
Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.
Les mer om SankePersonvernerklæringFølg oss på sosiale medier: