Løkurt
Alliaria petiolata
Løk (nesten) hele året!
Tidlig Mars - Sen November
Høyde: 2-70 cm
Blad smaker først noe bittert men så trer det frem en tydelig smak av løk, hvitløk og sennep. Bør ikke varmebehandles for mye. Da forsvinner mye av egenarten. Kan brukes hakket som krydder, men også som hele blader. Kan fryses ubehandlet.
Blomst er pene og smaker godt med mildere og friskere løksmak enn bladene
Stilk smaker også løk, men er bitrere enn de andre delene.
Rot kan brukes som pepperrot.
Bladrosetten
Bladrosetten er de delene av planten (blader) som vokser først ut av rotsystemet. Fleren bukett ved bakken.
Glatt stilk
Glatt, oppreist stilk med uparrede blader opp mot blomsterklasen.
Blader
Rund-taggete i hjerte/trekantform. Tydelige nerver på undersiden av bladet.
Blomst
Hvite blomster med fire kronblader.
Frø
Frøkapslene er som smale sylindre
Rot
Hvit rot
Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.
Les mer om SankePersonvernerklæringFølg oss på sosiale medier: