Gullstjerne
Gagea Lutea
Gull til vårmaten!
Mars - Mai
Høyde: 5-15 cm
Blad har en mild, grønn smak, litt som purrekjerne. Liljefamilien har gjerne en mild, særegen smak, men ikke utpreget aromatisk.
Stilk stilk har en fin tekstur og er behagelig å spise. Kan gjerne dampes forsiktig eller stekes lett. Minner om bunnen av strå eller lignende, mild søtlig mot grønn smak. Delikat og god i milde retter.
Blomst både lukter og smaker lett søtlig i starten av sesongen. Gullstjerne avblomstrer i midten av mai.
Rot Løk. Både hovedløken og småløkene som omgir den kan spises. De er rike på stivelse og kan anvendes i matlagingen for å krydre supper og gryteretter.
Husk å plukke uten løk, siden løken er basen for videre vekst neste år. Gullstjerne avblomstrer allerede i midten av mai. Hele planten visner da bort. Må ikke forveksles med små påskeliljer.
Blad
Spydformede. Glatte kjøttfulle blad, ofte litt skadet i spissen fordi den trenger seg gjennom iskald jord.
Blomst
En liten gul lilje
Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.
Les mer om SankePersonvernerklæringFølg oss på sosiale medier: