Groblad

Groblad

Plantago major

Grønn soppsmak

Vår - Høst

Diameter: 2-50 cm

  • Blad har gressaktig smak, med smak og lukt av sjampingjong. Unge blader er best å bruke, de eldre kan være ganske seige. Unge blader kan brukes i salat eller kokes til forskjellige retter.

  • Blomst minner om en liten asparges eller strutseving, og unge harde blomsterknopper kan kokes raskt eller stekes. Når de blir eldre får de sterke fiber, og er vanskelig å spise, men gode fremdeles. Knoppene kan skrapes av og brukes rå eller kokes som sagogryn. Blomsterknoppene har tidligere sjampingjonglukt.

Sjekkliste for å være sikker på det du finner

Blad

Tydelige årer på undersiden av bladet.

Steder du enkelt finner Groblad

Map

Oppskrifter med bruk av Groblad

Sanke

Et oppslagsverk og kartverktøy for ville, spisbare vekster i bybildet.

Les mer om SankePersonvernerklæring

Følg oss på sosiale medier:

Plants